De Stad Uit

on

De Stad Uit is de Rotterdamse vertaling van het Groen Doet Goed programma van IVN in samenwerking met Provincie Zuid-Holland en de tien steden. De Stad Uit wordt mogelijk gemaakt door cofinanciering van alle aanbieders en de provincie Zuid Holland.

Download de brochure van De Stad Uit

De Stad Uit laat kinderen weer spelen in de natuur

De Stad Uit brengt kinderen en hun ouders uit stenige wijken naar het Rotterdams platteland. Kinderen krijgen een natuurervaring om nooit meer te vergeten. De Stad Uit is daarnaast ook gewoon hard nodig! Kinderen van nu zijn 50% minder buiten dan 20 jaar geleden en hun speelruimte is met 90% afgenomen. Het resultaat wordt zichtbaar. Veel kinderen kampen met overgewicht en kinderen in de stad hebben steeds vaker last van ADHD, diabetes, angsten en depressies. Met De Stad Uit laten we kinderen weer spelen in de natuur.

Wat doen we?

In september 2014 is De Stad Uit gestart. De eerste klassen zijn dan op excursie of schoolreis. Kinderen en hun ouders kunnen het Rotterdamse platteland ontdekken via organisaties uit de wijken. Stadsbreed krijgen de bewoners informatie over wat er te doen is op het Rotterdamse platteland via onze TOP 10 Uitjes en de website R Buiten van de gemeente Rotterdam. De partners die we hierbij betrekken zijn afkomstig uit de stad en van het ‘Rotterdamse platteland’: Gemeentelijke organisaties, particuliere en gemeentelijke groene initiatieven, boeren, terreinbeheerdersen natuurorganisaties zijn aangehaakt. Met de partners zijn uitvoerings- en cofinancieringafspraken gemaakt.

Kerngegevens

Bestuur Stichting Lekker Groen
Nienke Bouwhuis, voorzitter
Petra Meulenberg, secretaris
Joost Metsaars, penningmeester

Projectorganisatie

Gudrun Feldkamp
Projectleiding
tel: 0644 377 900
Gudrun@destaduit.info

Joost Metsaars
Accountmanagement
Joost@destaduit.info

Petra de Koning
Martine Teirlinck
Communicatie
Petra@destaduit.info

Advertenties